29.5.15

LCHF: Spenatpaj med feta

Mm, denna paj är bara så god! Speciellt dagen efter när man värmer på den i micro. Den är så klart vegetarisk och helt utan gluten, mjöl och nötter. Receptet är en modifierad version av detta recept.

Du behöver:

Smör 
1 purjolök
1 paket fryst hackad spenat (450g)
1 paket färska champinjoner (250-400g)
1 paket fetaost 
4 ägg
1 dl vispgrädde
1 påse riven ost eller 4 dl
Salt, peppar och muskot

Så här gör du:

Hacka purjolök och svamp rätt smått och lägg de i varsin skål. Koka spenaten så att den är mjuk och varm och pressa ut överblivet vatten. Släng i en stor klick smör i en stekpanna och ha i purjolöken och champinjonerna. Stek en liten stund och ha sedan i spenaten. Stek ett tag. 

Blanda sedan en äggstanning i en skål med äggen, vispgrädden och den rivna osten. Ha på lite salt och peppar och en tesked muskot. 

Häll spenatbladningen i en ugnsform och hacka/smula i fetaosten jämt i blandningen. Häll över äggstanningen och sätt in i ugn på 225 grader tills pajen fått en fin gyllene färg. Ta ut pajen och låt den stå några minuter så håller den ihop fint när man skär i den. Jag brukar äta pajen som den är men går så klart att ha tillbehör om man vill.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar